Premio Rizoma de Cine

Rizoma – Festival Internacional de Cine y Cultura Entrelazada (Madrid) atorga cada any el ‘Premio Rizoma de Cine’, un guardó que posa en valor les obres independents amb una visió integradora de la cultura, tant a nivell interdisciplinari com intergeneracional. La Filmoteca de València acollirà, el 29 i el 30 de juny, dues de les pel·lícules premiades en les edicions de 2019 i 2020.

El dimarts, a les 18:00 hores, podrem veure ‘La reina de los lagartos’, un film de ciència ficció dirigit per Burnin’ Percebes (Fernando Martínez i Juan González). Una singular comèdia romàntica, protagonitzada per una mare soltera i un extraterrestre que, com E.T., espera ser rescatat pels seus per a tornar a casa. Humor sui generis filmat en Super 8, amb fardatxos gegants processionant pels carrers de Barcelona.

El dia 30, a la mateixa hora, serà el torn de ‘Video Blues’, de la realitzadora i guionista Emma Tusell. Imatges suggeridores i misterioses, gravades amb una càmera domèstica a finals dels anys 80. Emma repassa la seua història familiar per a tractar de reconstruir unes vides que encara són un misteri per a ella. En aquesta revisió s’enfrontarà als fantasmes del seu passat i farà a l’espectador còmplice voyeur de la seua intimitat.

Per a la presentació, La Filmoteca comptarà amb la presència dels directors de les pel·lícules.

DATA/HORA

29-30 juny 2021, 18:00

LLOC

La Filmoteca

ADREÇA

Plaça de l'Ajuntament, 17 - 46002 València

ENTRADA

2,50€

Categories

Cinema, Plans