Un blues para Teherán

La Sala Berlanga de La Filmoteca acollirà el 29 de juny la preestrena del documental ‘Un blues para Teherán’, realitzat pel crític cinematogràfic i periodista radiofònic Javier Tolentino, qui presentarà la pel·lícula al costat del productor i cineasta català Lluís Miñarro (Eddie Saeta Films) i la productora valenciana Alejandra Mora (Quatre Films).

Distribuït per Sursey Films, el documental va clausurar l’última edició del festival de Gijón i va ser presentat al Festival de Màlaga, À Film Festival de Barcelona i el Festivalito La Palma. La seua estrena internacional es va produir en la Secció Oficial del Festival de Cinema de Moscou.

En la seua òpera prima, Tolentino ret homenatge al poble iranià i la cultura persa, fonamentalment a través de la seua música. «Un blues para Teherán és també un musical; a través de la seua música tradicional i contemporània es revelen algunes de les claus de la societat iraniana», afirma el seu director.

El documental centra la seua atenció en Erfan Shafei, un jove kurd, divertit i irònic, que viu amb els seus pares i el seu lloro, i vol convertir-se en director de cinema. De la seua mà descobrim un Iran on tradició i modernitat conviuen i es confronten.

Javier Tolentino desplega la seua fascinació per la cultura, la música i la gent de l’Iran, superposant històries i personatges a manera de mosaic. Inspirat per mestres del cinema iranià com Abbas Kiarostami o Jafar Panahi, la pel·lícula és un viatge sensitiu i humanista que combat prejudicis i posa al descobert aspectes fonamentals i desconeguts del poble persa.

Aquesta coproducció de Quatre Films i Eddie Saeta Films compta amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura i l’ICAA, la participació de TVC i À Punt Media, i la col·laboració de l’Ajuntament de Guía de Isora (Tenerife) i de l’Institut Ramon Llull.

DATA/HORA

29 juny 2021, 20:30

LLOC

La Filmoteca

ADREÇA

Plaça de l'Ajuntament, 17 - 46002 València

Categories

Cinema, Plans