Rimbomba. Cicle de Poesia Viva de València

El Teatre El Musical acollirà la segona cita del III Rimbomba el proper divendres, 18 de desembre. Un cicle coordinat pel poeta escènic Jesús Ge on la paraula dita tracta de recuperar l’espai públic i conquistar els escenaris.

L’encontre arrancarà amb Montserrat Palacios, antropòloga sonora especialista en tècniques esteses de la veu. L’artista hispanomexicana trenca amb el cant en sentit tradicional a partir de l’ús de textures tímbriques i registres vocals que sobrepassen les quatre octaves. Com ella mateixa explica, reivindica el crit, el plor, el soroll, tots eixos sons que no es poden escriure amb notes ni sobre paper pautat: sons-grumoll, sons trencats, esgarrats, silenciosos, impossibles… La seua veu es relaciona amb diferents objectes quotidians com ara màquines de cosir, teteres, copes de vidre, peixeres i cintes de velcro. També és una ferma defensora de la improvissació.

Li prendrà el relleu la pianista, compositora i cantant Sheila Blanco, qui en ‘Cantando a las poetas del 27’ ha convertit en cançons una selecció de poemes d’autores com ara Carmen Conde, Ernestina de Champourcín, Concha Méndez, Elisabeth Mulder, Margarita Ferreras, Josefina Romo Arregui i Dolores Catarinéu. Aquest projecte pretén donar a conéixer i homenatjar aquestes dones injustament esborrades de la generació literària que les enquadra.

La jornada es tancarà amb la poesia compromesa de l’autor valencià Enrique Falcón. La seua obra s’associa sovint amb la denúncia social, la recerca de consciència i el desafiament a allò establit per a generar noves idees. Els seus poemes han estat musicats per Javier Peñoñori, Exquirla, Raül Refree i Niño de Elche.

DATA/HORA

Divendres, 18 novembre 2022, 20:00

LLOC

Teatre El Musical

ADREÇA

Plaça del Rosari, 3 - 46011 València

ENTRADA

10€

Categories

Escèniques, Performance, Plans, Poesia