Riot Grrrl: Les xiques al front!

Als anys noranta sorgeix el moviment Riot Grrrl, un rugit de ràbia de les creadores expulsades i excloses del corrent underground. Les obres d’estes artistes van brollar amb especial força en la música i l’autoedició a través de creacions col·lectives. No obstant això, el moviment a penes va tindre ressonància en el cinema, un mitjà que estes creadores consideraven elitista, meritocràtic i masculinitzat. Malgrat això, algunes autores van llançar pel·lícules que abraçaven les energies del punk i es burlaven de la institució fílmica. El moviment cinematogràfic Riot Grrrl es nodreix de la rebel·lia de directores que des de les avantguardes dilaten els límits del llenguatge convencional i imaginen noves formes d’expressió. Al seu torn, este corrent de cinema feminista amateur continua tenint ressò en moltes creacions actuals.

La Filmoteca de València programa un cicle, del 6 al 16 de febrer, amb títols signats per Věra Chytilová, Sarah Jacobson, Ursula Pürrer i Ashley Hans Scheirl, Sadie Benning, TJ Cuthand, Kelly Gallagher, María Cañas i Nani Miras.

Una iniciativa de la Mostra de Films de Dones de Barcelona, amb la col·laboració del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, l’Institut Valencià de Cultura i el Círculo de Bellas Artes de Madrid.


Fotograma: Sedmikrásky (Daisies). Věra Chytilová, 1966

DATA

6-16 febrer 2024

LLOC

La Filmoteca

ADREÇA

Plaça de l'Ajuntament, 17 - 46002 València

ENTRADA GENERAL

2,50€

Categories

Activisme, Cinema, Plans