SC_Santa Cultura

A finals d’abril del 2017, la coreògrafa i ballarina Ángela Verdugo (La Siamesa) estrenava ‘A-normal o la oveja errante’, una peça de dansa-teatre escrita a quatre mans junt amb el dramaturg i director escènic Xavier Puchades. Aquest tàndem artístic va retrobar-se dos anys després per a presentar ‘SC_Santa Cultura’, la segona part d’una trilogia. El 8 i 9 d’octubre, a La Mutant, tindreu l’oportunitat de revisitar (o descobrir) aquesta peça nominada als Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2019 en les categories de Millor espectacle de dansa i Millor ballarina.

Verdugo i Puchades agafen el fil de la maternitat, exposat en ‘A-normal o la oveja errante’, per a lligar-ho amb la cultura («la de debò», expliquen). Contagiada de grip per la seua filla, una ballarina en estat febril tracta d’assajar la seua nova peça. El desfici li ompli el cap de preguntes: Això que faig és cultura? Ho serà en algun moment? Per a què m’han servit tots els meus referents? Per què la cultura m’ha penetrat fins a l’última neurona? Ací comença el seu particular viatge cap a un espai contracultural, acompanyada d’uns passatgers no desitjats, la família Sackler.

«La Cultura, igual que la religió, té una naturalesa contradictòria, extraordinàriament complexa i polifacètica. És universal i omnipresent. Com la religió. Com Déu. Per això, parlem de la “Santa Cultura”. La contracultura com a espentó de la cultura…»

TEASER RESSENYA


Direcció: Ángela Verdugo. Text: Ángela Verdugo i Xavier Puchades. Coreografia i interpretació: Ángela Verdugo. Coordinació dramatúrgica: Xavier Puchades. Acompanyament coreogràfic: Rocío Pérez. Llums: Carlos Molina. Música i espai sonor: Joan MEI. Fotografia i vídeo: Mariu R. Manfredi. Disseny de cartell: Álvaro Terrones. Audiovisuals i vestuari: La Siamesa.

DATA/HORA

8-9 octubre 2022, 20:00

LLOC

La Mutant

ADREÇA

Joan Verdeguer, 22 - 46024 València

ENTRADA

12€

Categories

Dansa, Escèniques, Plans, Teatre