VII Teatre de la memòria

El Teatre Principal de València i La Nau acolliran, de l’11 al 19 de novembre, la setena edició del cicle ‘Teatre de la memòria’, organitzat per Escalante Centre Teatral. Una selecció de propostes escèniques entorn de la memòria històrica.

El primer bloc de la programació s’iniciarà al Principal amb ‘Cigarreras’ (divendres 11), una obra ambientada en la Fábrica de Tabacos de A Coruña, just abans de la proclamació de la I República al 1873; una versió de Cándido Pazo per a set actrius, basada en ‘La Tribuna’ d’Emilia Pardo Bazán. El dia 13 podrem veure la peça de dansa ‘Entre hilos y huesos’, de la companyia Daniel Doña, una manera alternativa de llegir la història, que cus les costures esgarrades de la memòria col·lectiva amb poesia i reivindicació.

El cicle continuarà a La Nau amb ‘M.A.R.’ el 14 i 15 de novembre, una obra multidisciplinària d’Andrea Díaz Reboredo. D’altra banda, Teatro de lo Inestable representarà ‘Aus migratòries’ els dies 16 i 17, on coneixerem la història d’una dona que ha hagut de desplaçar-se per supervivència. ‘El enterrador’, de Teatro de Dos, tancarà la mostra el 18 i 19.


Foto: Entre hilos y huesos, de Daniel Doña | © marcosGpunto

DATA

11-19 novembre 2022

LLOCS

Teatre Principal / La Nau

Categories

Activisme, Dansa, Escèniques, Performance, Plans, Teatre