The Very Last Northern White Rhino

Dins del cicle Escèniques LGTBI, la sala Carme Teatre acollirà el 15 i el 16 de setembre ‘The Very Last Northern White Rhino’, una peça de Gaston Core interpretada pel ballarí ivorià Oulouy. Es tracta d’una coproducció de la Sala Hiroshima i Festival GREC de Barcelona, amb el suport del Centre Cívic Barceloneta.

Quan el periodista del New York Times, Sam Anderson, es va assabentar de la mort de l’últim mascle de rinoceront blanc del nord, va agafar un vol a Kenya per observar i narrar amb detall la vida diària de les dues últimes representants d’aquesta espècie, que desapareixeria definitivament de la Terra una vegada hagueren mort. La imatge indiferent d’aquests individus enfront del destí de la seua espècie va transmetre al reporter una sensació de pau, en un moment d’incertesa global.

Core busca, a través d’una investigació formal sobre diferents estils de dansa urbana (krumping, finger tutting, waving, afro…), oferir la imatge de l’home que balla perquè ha descobert que, com ho expressa Paul Valéry, tenim «massa energia per als nostres menesters». És a dir, presentar la dansa com a excés, com a celebració derivada de la vida. Ballar fins a l’esgotament, ballar fins al final perquè potser ja no hi ha res més que puguem fer.

Ballarí, actor, gestor cultural i llicenciat en direcció escènica i dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona, ​​Gaston Core dirigeix ​​la sala Hiroshima des del 2015. En aquesta peça col·loca al ballarí de dansa urbana Oulouy fora del seu context urbà, al centre d’una sala d’arts escèniques, davant d’un públic de teatre. No som tots nosaltres una mica com aquesta mare i aquesta filla de rinoceronts blancs, éssers fora del seu context, esperant indiferents un final del qual ens sentim aliens?

 

TEASER

 

Gaston Core i Nico Yao Dapre (Oulouy) impartiran a Espai LaGranja el taller professional “A la recerca de noves estètiques de moviment”, una trobada creativa entorn del projecte ‘The Very Last Northern White Rhino’.

DATA / HORA

15-16 setembre 2022, 20:00

LLOC

Carme Teatre

ADREÇA

Gregori Gea, 6 - 46009 València

ENTRADA

10€

Categories

Dansa, Escèniques, Plans