Una novelita lumpen

La Intemerata portarà al TEM, el 30 d’abril i 1 de maig, l’adaptació teatral de Rakel Camacho sobre ‘Una novelita lumpen’, l’última obra publicada en vida per l’escriptor i poeta xilé Roberto Bolaño.

La directora i dramaturga manxega defineix la proposta com «un thriller oníric, a més d’una penetrant consideració sobre la voluntat per a transformar la infelicitat; el retrat d’un paisatge on la incertesa, la soledat i la desorientació estan latents per a desembocar en un final esperançador». Camacho destaca també el paper actiu de l’espectador, «que se submergeix en la imatge poètica que suscita la paraula i la posada en escena, cosa que provocarà una reflexió sobre idees com la solitud, l’absència de referents en la vida, el significat de l’amor i el desamor, la pugna entre somni i realitat, la mort física o filosòfica, l’erotisme, la presa de decisions per abastar la llibertat o la idea d’exercir la prostitució com a sacrifici de la dona a canvi de suport diari».

Aquesta versió de la novel·la de Bolaño —interpretada per Rebeca Matellán (Bianca), Diego Garrido (El germà de Bianca), Jorge Kent (Maciste) i Trigo Gómez (El boloñés)— ens endinsarà en el món més sòrdid i fosc del seu text. Un univers de baixos fons, de sèrie B, de suburbis que destil·len misteri i sexe, que corrompen pel simple fet d’apropar-se a ells.

DATA / HORA

30 abril - 1 maig 2022, 19:30

LLOC

Teatre El Musical

ADREÇA

Plaça del Rosari, 3 - 46011 València

ENTRADA

12€

Categories

Escèniques, Plans, Teatre