Dissenys de cinema

Amb motiu de la designació de València com a Capital Mundial del Disseny 2022, La Filmoteca programa del 26 d’abril al 22 de juny un cicle de pel·lícules que il·lustren les fèrtils relacions entre cinema i disseny.

En Mi tío, a través de l’arquitectura, Jacques Tati mostra el contrast entre dues maneres d’entendre la ciutat i la convivència que entraven en tensió a mitjan anys cinquanta: mentre la casa tradicional de Monsieur Hulot s’insereix en el barri i facilita l’intercanvi social, l’hipermoderna Vila Arpel es tanca sobre ella mateixa, aïllant als seus habitants en un univers dominat per la tecnologia i el disseny poc funcional.

L’estètica pop destaca, encara que de formes ben diferents, en La Chinoise i Mujeres al borde de un ataque de nervios: Godard fusiona pop i política, vehiculant el seu pamflet maoista a través d’un disseny minimalista on el roig és omnipresent; també hi ha molt de roig en Mujeres…, que introdueix el disseny en cada fotograma, des dels vestits de Julieta Serrano fins a les cèlebres arracades de cafetera de María Barranco, passant per la decoració de l’àtic de Carmen Maura, on la cadira Wassily de Breuer o la Tolomeo conviuen amb una nina flamenca.

Blake Edwards (Desayuno con diamantes), Ridley Scott (Blade Runner) i Tan Hongyu (Ladrillos dorados) també formaran part del cicle.

La programació d’aquest mes inclou també una sessió especial dedicada a la ceràmica, amb la presència dels ceramistes valencians Enric Mestre i Xavier Monsalvatje.

DATA

26 abril - 22 juny 2022

LLOC

La Filmoteca

ADREÇA

Plaça de l'Ajuntament, 17 - 46002 València

ENTRADA

2,50€

Categories

Cinema, Plans