13é Vociferio – Festival de Poesia de València

Sota el lema ‘Fer Revés’, el 13é Vociferio – Festival de Poesia de València, en marxa des del passat 3 de febrer, s’estendrà fins al 3 de març. Una de les novetats més destacades d’aquesta edició és la celebració del primer Encontre En Veus, del 22 al 25 de febrer a la sala Carme Teatre, on participaran més de 80 poetes en diferents formats: taules redones, recitals-assemblea, rutes, experiències escèniques immersives i concerts. Durant quatre jornades es parlarà de memòria, ecofeminisme, consciència crítica, identitat de gènere i decolonialisme. Hi haurà rutes de l’escolta per alguns dels barris més significatius de València (El Carme, Benimaclet i El Cabanyal) per a conéixer la realitat dels col·lectius que, sense cap artifici literari, treballen pels barris des de l’associacionisme. I és que la protagonista d’aquesta edició, més que mai, serà l’escolta.

La selecció de les veus poètiques per a aquesta trobada s’ha realitzat a partir de diverses antologies recentment publicades, totes elles destinades a ressaltar la diversitat de veus que busquen acompanyar o denunciar els processos de lluita per al canvi social.

David Trashumante, co-director del festival i comissari d’aquesta selecció al costat de Raúl Lago i Víctor Benavides, assenyala que “amb tots aquests llibres farem, segons el mandat de Vicent Andrés Estellés, ‘una gran foguera a Roma’, acte simbòlic amb el qual ens adherirem a la celebració del “Cent d’Estellés” i que tindrà el seu homenatge dins del festival el 2 de març, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània.”

 

PROGRAMACIÓ

Foto: Bewis de la Rosa

DATA

3 febrer - 3 març 2024

LLOC

Diversos espais

Categories

Activisme, Escèniques, Festivals, Plans, Poesia