Xiomara Abello

Continua el cicle ‘Amb veu de dona’, organitzat per Acció Cultural del País València a l’Octubre CCC, amb el concert de Xiomara Abello, el 15 d’octubre.

La compositora, guitarrista i cantant castellonenca presentarà el seu segon treball discogràfic, ‘Flor de xicoia’ (2021), al qual reflecteix el treball d’investigació i cooperació artística amb musics d’Argentina, Colòmbia i Mèxic.

«La xicoia és una planta que a la primavera transforma la seua groguenca flor en una esfera airosa, semblant al cotó. Els xiquets i xiquetes juguen a bufar-la, fent volar les espores fins on la vista es perd. Així van nàixer aquestes cançons, a la vora mediterrània, i com a espores van volar tan lluny fins creuar l’oceà. Amèrica Llatina les va acollir, i allí van reposar i rebrotar de nou, donant lloc a noves flors: les que aquest projecte ens presenta, reflectint els viatges d’anada i tornada d’unes cultures que s’han nodrit i ofrenat mutuament amb la música. Un viatge on la música, la paraula i la vivència s’interpel·len per obrir les portes a unes mirades i cultures que no podran més que enriquir la pròpia».

 

VIDEOCLIP

 

DATA/HORA

Divendres, 15 octubre 2021, 20:00

LLOC

Octubre CCC

ADREÇA

Sant Ferran, 12 - 46001 València

ENTRADA

Gratuïta amb invitació / octubre.cat

Categories

Concerts, Música, Plans