XV La Cabina

La Cabina – Festival Internacional de Migmetratges de València celebrarà la seua 15a edició del 8 al 18 de novembre de 2022. Un total de vint-i-tres títols, de dotze nacionalitats diferents, competiran en les seccions Oficial i Amalgama, dels quals dèsset són estrenes estatals. Com a novetat, la creació enguany de Word-Frame La Cabina, un laboratori de migmetratges i curtmetratges, finançat per l’ICAA (Next Generation – Unió Europea), junt amb Torino Short Film Festival i la Fundació General de la Universitat de València.

La igualtat de gènere, el consentiment sexual o la salut mental seran alguns dels temes tractats en les pel·lícules de la Secció Oficial. La nominada a l’Oscar ‘The Dress’; la guardonada com a millor òpera preval al Festival de Montreal, ‘Cuando se hundieron las formas puras’; o la seleccionada en la Setmana de la Crítica de Cannes, ‘Cuerdas’, competiran en aquesta categoria al costat de nou obres més.

Pel que fa a la secció Amalgama, l’estigma de les dones solteres o els problemes als quals s’enfronta la comunitat LGTBIQ seran algunes de les qüestions que s’abordaran en els dotze films seleccionats. Destaca la projecció de ‘Makedonium’, l’últim treball de la guardonada directora macedònia Teona Mitevska, una proposta experimental en col·laboració amb els artistes contemporanis Hristina Ivanoska i Yane Calovski.

Cinc seran els migmetratges que recollirà Inèdits, secció que rescata cintes d’altres èpoques que no van poder estrenar-se en sales comercials. Rita Azevedo Gomes, Hong-Sang Soo, Angela Schanelec, François Ozon i George Cukor signen les joies per descobrir enguany.

La Cabina, a més, continuarà apostant pels Fashion Films, llenguatge audiovisual centrat en la moda. Amb la col·laboració consolidada de Barreira A+D i La Mutant, la mostra oferirà tres estrenes sota el lema “Matar (o no) al fashion film” seguides d’una taula redona.

Com a projeccions especials, els projectes cinematogràfics d’Annie Ernaux i David Ernaux-Briot, ‘The Super-8 years’; Pepe Andreu i Rafa Molés, ‘Intramur’; i Pascale Boucicaut, Lamar Bailey Karamañites i David Felix Sutcliffe, ‘Miss Panamá’.

La Cabina – Festival Internacional de Mediometrajes de València està organitzat per l’Aula de Cinema del Vicerectorat de Cultura i Societat i la Fundació General de la Universitat de València, amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana a través de l’Institut Valencià de Cultura i la Direcció General de Cultura i Patrimoni, de les Regidories d’Acció Cultural i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, Diputació de València, i el patrocini oficial de Caixa Popular.

 

PROGRAMACIÓ

 

DATA

8-18 novembre 2022

LLOCS

La Filmoteca, La Nau, La Mutant, CM Rector Peset, Jardí Botànic

ENTRADA / SESSIÓ

2,50€

Categories

Cinema, Festivals, Plans