Bannon

Del 13 al 16 d’octubre, la Sala Ultramar acollirà ‘Bannon’, una proposta escènica d’Eva Zapico i Miguel Ángel Sweeney que reflexiona sobre com es construeix el discurs polític populista ultraconservador a partir de l’ús de la imatge digital i cinematogràfica.

Amb la figura d’Steve Bannon com a eix central de la narració, el muntatge conta com es crea un líder polític totalitarista i l’estructura de partit que el sustenta. A través de la relació entre diferents personatges, basats en la realitat, i fent ús de l’humor en la major part del seu desenvolupament, la peça pretén també llançar un advertiment sobre el perill de la normalització i emblanquiment dels feixismes.

Dos individus treballen per a una empresa dedicada a analitzar dades per a generar opinions i crear estratègies per a campanyes polítiques. Els dos es troben en ple procés creatiu elaborant les estratègies perquè resulte guanyador, en les pròximes eleccions, un polític d’extrema dreta. Al mateix temps, Steve Bannon supervisa el projecte. És l’amo de l’empresa i, a través d’aquesta, persegueix la quimera del control absolut.

La projecció en escena de fragments de pel·lícules referencials, l’ús de la càmera per a generar dos plànols visuals de narració i la reproducció física del suport digital dels “reels” de Tik-tok s’alternen amb un llenguatge escènic purament teatral per a generar un cresol de trames que conflueixen en un fet: la progressiva assimilació social del feixisme.

DATA / HORA

13-16 octubre 2022, 20:00

LLOC

Sala Ultramar

ADREÇA

Alzira, 9 - 46007 València

ENTRADA

10€ / 11€

Categories

Escèniques, Plans, Teatre