World Press Photo 22

La mostra internacional de fotoperiodisme, World Press Photo, celebra enguany el seu 10é aniversari a València de manera especial. La Fundació Chirivella Soriano acollirà, del 15 d’octubre al 6 de novembre, una nova edició coorganitzada junt amb Doctornopo, amb el suport de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València.

El públic tindrà accés a les fotografies guardonades que retracten alguns dels fets mundials més significatius de 2021. En aquest sentit, WPP ha canviat el seu format per a mostrar la diversitat i la qualitat del treball de professionals gràfics de tot el món, i que cada regió estiga representada: Àfrica, Àsia, Europa, Amèrica del Nord i Central, Sud-amèrica, Sud-est d’Àsia i Oceania.

Al certamen d’enguany han participat més de quatre mil fotògrafs, presentant al voltant de seixanta-cinc mil instantànies. Dènou dels vint-i-quatre guanyadors són autòctons del territori representat. A més, WPP elimina les limitacions temàtiques d’anteriors edicions i crea noves categories centrades només en el format: Fotografies Individuals, Reportatges Fotogràfics, Projectes de Llarga Durada i Format Obert.

La foto de l’any és ‘Kamloops Residential School’, de la canadenca Amber Bracken per a The New York Times. La imatge, presa en la Columbia Britànica (el Canadà), mostra una filera de vestits rojos penjats d’unes creus al llarg d’una carretera, en homenatge als xiquets que van morir a l’Escola residencial indígena de Kamloops, una institució constituïda per a forçar l’assimilació cultural dels xiquets indígenes, després d’haver-se trobat dues-centes quinze tombes sense senyals identificatius.

 

VÍDEO
DATA

15 octubre - 6 novembre 2022

LLOC

Fundació Chirivella Soriano / Palau Joan de Valeriola

ADREÇA

Valeriola, 13 - 46001 València

HORARI

Dimarts a dissabte, 10:00 a 14:00 + 17:00 a 21:00. Diumenge, 10:00 a 15:00. Dilluns tancat.

ENTRADA

Gratuïta

Categories

Exposicions, Fotografia, Plans