Bent Horizons / Jan Kaláb

Plastic Murs inaugura temporada el 20 de setembre amb l’exposició invidual de Jan Kaláb ‘Bent Horizons’.

Després de formar-se a l’Acadèmia de Belles Arts de Praga, als anys noranta, Kaláb va fundar la DSK Crew, quan el grafiti començava a estendre’s per la nova República Txeca. En aquella època, com a writer, signava amb el nom de “Cakes”; seria ja durant la seua estada a Nova York quan incorporara el dibuix tridimensional a la seua pintura urbana, esculpint lletres abstractes i enormes amb el pseudònim “Point”. Des de 2007 combina les intervencions murals amb la pintura sobre llenç, insistint en unes formes geometritzants influenciades pel seu compatriota František Kupka.

«Les seues pintures circulars, tant en 2D com les peces en 3D, s’estructuren sobre una acurada construcció de suports shaped canvas que condicionen al mateix temps que “recullen” la pintura cap a les vores, fins i tot als cants, i que a vegades s’articulen graciosament en conjunts de dues o tres peces de diferents grandàries —explica Ricardo Forriols, comissari, crític d’art i docent a la Universitat de València.

El nom dels colors emprats o termes com ara medusa, buit, núvol, planeta, ull… apareixen als títols de les seues obres i dirigeixen el sentit de la pintura cap allò natural i líquid, assumint un dinamisme òptic que reforça l’elecció dels tons, els seus gradients i degradats, i la composició».

DATA

20 setembre - 8 novembre 2019

LLOC

Plastic Murs

ADREÇA

Dénia, 45 - 46006 València

ENTRADA

Gratuïta

Categories

Exposicions, Plans