Cine por Venir

Cine por Venir —fòrum d’intercanvi d’experiències i processos relacionats amb la imatge fílmica contemporània— celebrarà a l’IVAM, del 19 al 27 de setembre, la setena edició. L’objectiu és explorar les possibilitats i relacions del cinema amb altres pràctiques artístiques i socials a través de la IMATGE (projeccions i cinema-fòrum), la PARAULA (trobades, presentacions i debats) i l’ACCIÓ (activitats formatives de creació i reflexió).

IMATGE

El dia 26 hi haurà un encontre amb la realitzadora, periodista i investigadora xilena Carolina Astudillo. A partir de la seua pel·lícula ‘Ainhoa: yo no soy ella’ (2018) i d’altres treballs propis i aliens, serà convidada a desenvolupar una exposició sobre els seus processos creatius i metodologies d’investigació.

A l’endemà, dia 27, tindrà lloc un laboratori-taller dinamitzat per l’equip de CPV en el qual es relacionaran alguns dels elements tractats i la seua experiència de treball prèvia amb la construcció de públics i la generació de contextos dins de l’esfera pública.

PARAULA

El dijous 19, l’Auditori de l’IVAM acollirà una xarrada amb la realitzadora, assagista i productora cultural Ingrid Guardiola, a partir del seu assaig ‘El ojo y la navaja’ (Arcadia, 2019). «Entenem per esfera pública aquell espai, virtual o situat en el món físic, públic o privat, però d’accés públic, on tenen lloc els intercanvis comunicatius, afectius i simbòlics entre les persones i les comunitats», explica l’autora.

ACCIÓ

L’investigador escènic Txalo Toloza serà l’encarregat de prendre el testimoni els dies 20 i 21 a partir d’una proposta de laboratori-taller que fa ús de la paraula com a eina per a generar possibilitats i espais des dels quals qüestionar, crear i reconstruir la imatge, l’espai i el relat. Com a col·lectiu amb Laida Azcona desenvolupen projectes on la performance transita de la mà d’elements visuals i sonors, redefinint les categories escèniques establides així com la relació entre cos, imatge, tecnologia i les seues respectives economies de la presència. Actualment es troben immersos en el desenvolupament del procés documental ‘Tierras del Sud’, en el qual exploren tensions i successos esdevinguts a la Patagonia argentina. En relació a aquest taller, desenvoluparan les jornades “Lo Visible: Nuevas dramaturgias visuales”, un laboratori escènic que posa en valor la imatge sobre la paraula i el moviment.

El 24 de setembre Paco Inclán —escriptor, agitador cultural, editor i cap visible de la revista Bostezo— portarà al límit la paraula i el llenguatge partint de la seua experiència prèvia amb col·lectius en risc d’exclusió.

DATA

19-27 setembre 2019

LLOC

IVAM

ADREÇA

Guillem de Castro, 118 - 46003 València

Categories

Cinema, Miscel·lània, Plans