El terror de ser mujer

La Mutant acollirà, el 5 i 6 de març, el cicle cinematogràfic ‘El terror de ser mujer (La horrible vida que te espera)’, una sèrie de projeccions i xarrades —organitzades per Bloody Girls— entorn de la dona dins del gènere de terror mitjançant diferents etapes: joventut, maduresa i vellesa. Un repàs a les pors comunes que se’ns presenten amb cos femení a la gran pantalla.

El dia 5 es projectarà ‘Thelma’ (Joachim Trier. Noruega, 2017) per a abordar la figura de la dona jove: l’adolescència o els canvis hormonals i corporals representats a través de la conversió fantàstica (vampires, dona-lloba, caníbals, poders).

La dona plena i fèrtil es veurà reflectida el dia 6 amb els passes de ‘The love witch’ (Anna Biller. EUA, 2016) i ‘Prevenge’ (Alice Lowe. Regne Unit, 2016), respectivament. S’analitzarà el model de la dona en plena sexualitat i com aquesta defineix la seua vida en emmarcar-la en la societat dins de la dicotomia puta-verge, i d’altra banda, el procés de la maternitat des de l’embaràs a la sobreprotecció del fill amb la perspectiva del gènere de terror, acarnissat amb el cos femení com a vehicle del mal.

Finalment, es parlarà de la dona vella al cinema de terror, on apareix vinculada a la saviesa d’allò sobrenatural per a bé o per a mal. La figura de la bruixa com la “dolenta del conte”, deutora de la invisibilització de la dona anciana en la societat.

 

 

DATA/HORA

5 febrer, 18:00 / 6 febrer, 17:00

LLOC

La Mutant

ADREÇA

Joan Verdeguer, 22 - 46024 València

ENTRADA

6€

Categories

Cinema, Plans